500 ml vypeckovaných višní se šťávou (já dala rozmražené)
100 g cukru krupice (pokud máte kompot, tak cukr vynechte)
1 vanilkový pudinkový prášek
Krém:
350 ml mléka
100 g cukru krupice
1 vanilkový pudinkový prášek
50 g másla
250 g měkkého tvarohu (alobal)
250 ml smetany ke šlehání
Dále:
kokos na posypání
Postup přípravy:
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh, zbytek cukru vyšleháme se žloutky a vodou, za stálého šlehání přiléváme olej, zašleháme prosátou mouku s práškem a ručně metličkou vmícháme sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.
Višně se šťávou a cukrem přivedeme k varu, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný v trošce šťávy a minutu povaříme. Náplň ihned rozetřeme na studený piškot a necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do teplého vmícháme kousky másla a necháme vychladnout. Studený pudink vyšleháme šlehačem, přidáme tvaroh a zase dobře prošleháme. Nakonec ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém natřeme na višně, zarovnáme a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet, nejlépe do druhého dne.