Hledat
Filters

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL oleje
  • 5 PL teplé vody

Višňová náplň:

  • 500 ml vypeckovaných višní se šťávou (já dala rozmražené)
  • 100 g cukru krupice (pokud máte kompot, tak cukr vynechte)
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Krém:

  • 350 ml mléka
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 50 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu (alobal)
  • 250 ml smetany ke šlehání

Dále:

  • kokos na posypání
Postup přípravy:
  1. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh, zbytek cukru vyšleháme se žloutky a vodou, za stálého šlehání přiléváme olej, zašleháme prosátou mouku s práškem a ručně metličkou vmícháme sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.
  2. Višně se šťávou a cukrem přivedeme k varu, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný v trošce šťávy a minutu povaříme. Náplň ihned rozetřeme na studený piškot a necháme vychladnout.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do teplého vmícháme kousky másla a necháme vychladnout. Studený pudink vyšleháme šlehačem, přidáme tvaroh a zase dobře prošleháme. Nakonec ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém natřeme na višně, zarovnáme a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet, nejlépe do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist