Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dort stracciatella

Potřebné přísady:

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 60 g pískového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
  • 20 g kakaa
  • 2 PL oleje

Krém:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukru
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)
Postup přípravy:
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch.
  2. Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém.
  3. Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.
  4. Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.
  5. Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

TOPlist