Hledat
Filters

Řepová mlsota by Romča

Potřebné přísady:
  • 100g špaldové mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 50g kakaa
  • 200ml oleje
  • 100-150ml mléka
  • lžička perníkového koření
  • lžička a půl skořice mleté
  • 3 celá vejce
  • hořká čokoláda
  • tři lžíce medu
  • 200g cukru
  • 250g červené řepy
  • kokos
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Červenou řepu uvaříme ve slupce do měka, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme spolu s tekutými ingrediencemi do mixéru. Následně přidáme do mixéru i perníkového koření, skořici, prášek do pečiva a nakonec cukr. Tekuté myšleno i vejce apod.
  2. Bokem si navážíme špaldovou a polohrubou mouku a prosijeme do mísy a přidáme kakao. Pak vlijeme směs z mixéru a důkladně promícháme. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem, já mám formu silikonovou a tak to dělám jen tak pro chuť, ale pokud nemáte tak vymažte a vysypte poctivě. Směs nalijeme do formy a přidáme čokoládu, kterou cik cak rozmístíme a zastrčíme do buchty.
  3. Nakonec si uděláme polevu- klasicky máslo, cukr, kakao, trocha rumu - vše dáme do vodní lázně, rozpustíme, promícháme podle chuti přidáme trochu rumu a polévka na buchtu je hotová.
  4. Buchtu rovnoměrně potřeme a posypeme kokosem.
  5. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist