Řepová mlsota by Romča
Potřebné přísady:
- 100g špaldové mouky
- 100g polohrubé mouky
- 50g kakaa
- 200ml oleje
- 100-150ml mléka
- lžička perníkového koření
- lžička a půl skořice mleté
- 3 celá vejce
- hořká čokoláda
- tři lžíce medu
- 200g cukru
- 250g červené řepy
- kokos
- máslo
Postup přípravy:
- Červenou řepu uvaříme ve slupce do měka, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme spolu s tekutými ingrediencemi do mixéru. Následně přidáme do mixéru i perníkového koření, skořici, prášek do pečiva a nakonec cukr. Tekuté myšleno i vejce apod.
- Bokem si navážíme špaldovou a polohrubou mouku a prosijeme do mísy a přidáme kakao. Pak vlijeme směs z mixéru a důkladně promícháme. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem, já mám formu silikonovou a tak to dělám jen tak pro chuť, ale pokud nemáte tak vymažte a vysypte poctivě. Směs nalijeme do formy a přidáme čokoládu, kterou cik cak rozmístíme a zastrčíme do buchty.
- Nakonec si uděláme polevu- klasicky máslo, cukr, kakao, trocha rumu - vše dáme do vodní lázně, rozpustíme, promícháme podle chuti přidáme trochu rumu a polévka na buchtu je hotová.
- Buchtu rovnoměrně potřeme a posypeme kokosem.
- Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit