Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 200 g lískových oříšků
Postup přípravy:
  1. Lískové oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, uděláme z něj dva tenčí válečky, každý zvlášť zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v ledničce odpočinout. Druhý den válečky pokrájíme na kolečka, která na plechu s pečícím papírem upečeme na 180°C. Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru, smíchaným s vanilkovým cukrem. Jsou toho 2 plechy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

TOPlist