250g tvarohu na strouhání - 4 polévkové lžíce cukru krupice
2 dl smetany na šlehání - 1 polévková lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 sáček ztužovače do šlehačky malé balení
Vanilková vrstva:
7 dl mléka
2 vanilkové pudinky
6 polévkových lžic cukru
100g másla - ě polévkové lžíce cukru
Vrchní vrstva:
0.5 smetany na šlehání
ztužovač šlehačky malý sáček
3 polévkové lžíce cukru
Na posyp:
Strouhaná hořká čokoláda
Postup přípravy:
První patro - bebešky nameleme v mlýnku na strouhanku nebo nastrouháme. Eventuelně rozdrtíme válečkem. Přidáme k sušenkám máslo a 1dl mléka a vypracujeme těsto. Dáme na dno formy a pěkě rozprostřeme .
To samé uděláme s druhým dílem světlých sušenek a teď dáme péct na deset minut do předehřáté trouby. Vyndáme a propícháme vidličkou. A máme upečená dvojbarevný korpus. Necháme vychladnout.
Druhé patro - Tvaroh vyšleháme s oběma cukry. Přidáme smetanu a cca po minutě přidáme ztužovač smetany. Hotovou šlehandu opatrně zamícháme do tvarohu a naneseme na vychladnutý korpus a dáme do lednice.
Třetí patro - Uvaříme hustší pudink s cukrem a dáme ho vychladit. Máslo vyšleháme s cukrem nejlépe elektickým mixérem a pak přidáme do zchladlého pudinku. naneseme další patro do formy a zase vrátíme do lednice.
Čtvrté patro - Ze smetany a curku si uděláme šlehačku. Opět asi po minutě šlehaní elektrickým šlehačem přidáme ztužovač a dáme do formy. Na této vrstvě můžeme lžičkou udělat vlnky nebo ozdobíme podle vlastního vkusu. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a nebo pokud máme čoko hoblinky použijeme ty.