Mokrej pes od babičky
Potřebné přísady:
- 1 kg jablek
- 90g cukru
- vanilkový cukr - nejlépe domácí
- skořice
- 2 ks malinového pudinku - ( může být i vanilkový nebo jiný podle chuti)
- balíček kulatých piškotů
- šlehačka
- 300 ml vody
Postup přípravy:
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Kdo nemá tyčový mixér jablka nastrouhá. Nakrájené jablka vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přidáme cukry a trošku skořice a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se nám jablka nerozvaří. Mezitím si vyskládáme na dno formy piškoty. Malinové pudinky rozmícháme v hrnku s vodou.
- Pokud máme jablka rozvařená sundáme s plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Vrátíme kastrolek na plotnu a přidáme rozmíchané pudinky a povaříme. Teď vlijeme menší polovinu do formy kde máme vyskládané piškoty. Uhladíme a naskládáme druhou vrstvu piškotů a zalijeme druhou polovinou směsi. Uhladíme stěrkou a necháme zchladnout. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice na několik hodin. Nejlépe však do druhého dne. Podáváme se šlehačkou.
- Tip: Vanilkový cukr je mnohem lepší doma udělaný. Pro zobrazení receptu stačí kliknout - Domácí vanilkový cukr
- Dobrou chuť !!!
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit