Plněný copánek
Potřebné přísady:
- 250 ml šlehačka
- 1/4 kostky droždí
- 350 g hladká mouka
- špetka soli
Náplň:
- 6 ks jablka
- 1 hrst ořechy
- 1 hrst rozinky
- cukr krupice dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- trocha strouhanky
- trocha skořice
- trocha máku
Postup přípravy:
- Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
- Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit