Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Plněný copánek

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačka
  • 1/4 kostky droždí
  • 350 g hladká mouka
  • špetka soli

Náplň:

  • 6 ks jablka
  • 1 hrst ořechy
  • 1 hrst rozinky
  • cukr krupice dle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanky
  • trocha skořice
  • trocha máku
Postup přípravy:
  1. Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
  2. Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Obrázek Dort Staveniště - parádní dort pro kluka

Dort Staveniště - parádní dort pro kluka

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Čokoládový řez podle paní Jany

Čokoládový řez podle paní Jany

Obrázek Koblížky se švestkami a nutelou

Koblížky se švestkami a nutelou

TOPlist