Hledat
Filters

Hruška dušená v bílém víně

Potřebné přísady:

Suroviny:

  • 2 hrušky (měly by být tvrdé, kdyby byly moc měkké, během dušení by se rozvařily)
  • 100 g cukru krupice
  • 80 ml vody
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 1 celá skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • rybízová marmeláda

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • máta na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půl a zbavíme je jádřinců. Do hrnce dáme cukr a vodu a na středním ohni ho necháme zkaramelizovat. Do karamelu nalijeme víno a karamel v něm necháme zcela rozpustit. Poté přidáme skořici, badyán a hrušky a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Hrušky by neměly být rozvařené a víno s karamelem by mělo mít sirupovou konzistenci. Hrušky stáhneme z ohně a necháme je ještě chvíli louhovat ve víně. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone dáme do misky, přidáme moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku a vše vymícháme dohladka. Na talíři hrušku ozdobíme rybízovou marmeládou, krémem z mascarpone a mátou.
  2. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist