Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Hruška dušená v bílém víně

Potřebné přísady:

Suroviny:

  • 2 hrušky (měly by být tvrdé, kdyby byly moc měkké, během dušení by se rozvařily)
  • 100 g cukru krupice
  • 80 ml vody
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 1 celá skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • rybízová marmeláda

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • máta na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půl a zbavíme je jádřinců. Do hrnce dáme cukr a vodu a na středním ohni ho necháme zkaramelizovat. Do karamelu nalijeme víno a karamel v něm necháme zcela rozpustit. Poté přidáme skořici, badyán a hrušky a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Hrušky by neměly být rozvařené a víno s karamelem by mělo mít sirupovou konzistenci. Hrušky stáhneme z ohně a necháme je ještě chvíli louhovat ve víně. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone dáme do misky, přidáme moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku a vše vymícháme dohladka. Na talíři hrušku ozdobíme rybízovou marmeládou, krémem z mascarpone a mátou.
  2. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

TOPlist