Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bábovka Tatranka

Potřebné přísady:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg krupicového cukru
  • 16 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 tatranky
  • 3 dl mléka
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Poté přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nastrouhané tatranky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílku.
  2. Pečeme asi 40 min.180-190 °C.
  3. Teplou bábovku pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými oříšky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Obrázek Čokoládové vynikajicí muffiny

Čokoládové vynikajicí muffiny

Obrázek Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist