Čokoládová saláma v oblátke
Potřebné přísady:
- 200 g margarínu
- 200 g práškového cukru
- 200 g tmavej čokolády
- 200g mleté vlašské orechy
- 150 g sušienky
- 1 ks vajcia
- 2 ks oplátky
Postup přípravy:
- Na pare roztopíme čokoládu. V druhej miske roztopíme margarín a pridáme cukor a žĺtok za stáleho miešania. Do čokolády pridáme orechy a mleté sušienky. Hmoty spojíme. Necháme vychladnúť.
- Obe oblátky položíme na vlhkú čistú utierku a necháme ich zmäknúť, aby sa dali stočiť. Na jednu oblátku natrieme polovicu plnky a za pomoci utierky zrolujeme.
- Tak isto urobíme aj s druhou oblátkou a druhou polovicou plnky. Necháme ich takto zrolované vyschnúť pri izbovej teplote. Je dobré roládu nechať postáť, o dva dni je najchutnejšia.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit