1 balíček želatinového ztužovače (použij dle návodu na obalu)
1 balení dětských nebo cukrářských piškotů (cca 240 g)
1 hrnek silné kávy (vychlazené)
500 g čerstvých jahod
Postup přípravy:
Připrav si krém
Do mísy dej tvarohy, smetanu, oba cukry a želatinový ztužovač (připravený podle návodu). Vše vyšlehej do hladkého krému.
Piškoty
Každý piškot krátce namoč do vychladlé kávy a rovnej je vedle sebe na dno dortové formy.
Skládání dortu
Na piškoty rozetři vrstvu tvarohového krému a přidej nakrájené jahody (na plátky nebo kousky). Takto vrstvi dál: piškoty – krém – jahody, dokud nedojde směs.
Ztuhnutí a servírování
Dort nech přes noc v lednici zatuhnout. Ráno můžeš ozdobit čerstvými jahodami, mátou a třeba borůvkami, jak je vidět na fotce. Pak už jen nakrájet a vychutnat. 🥰