Rychlá buchta s ovocem a bez tuku
Potřebné přísady:
- 240g polohrubá mouka
- prášek do pečiva
- 4ks vejce
- 240g cukru
- 10 polévkových lžic teplé vody
- sezónní ovoce
Postup přípravy:
- Připravíme si mísu a do ní dáme všechny suroviny mimo ovoce, to si omyjeme pokrájíme eventuálně na menší kousky podle potřeby. Suroviny v míse zpracujeme tak aby nám vznikla hladká hmota bez hrudek. Používám elektrický šlehač, ale vůbec to není nutné. Plech vymažeme a vysypeme nebo můžeme použít pečící papír nebo podložku a těsto na ni nalijeme. Posypeme ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160- 180 stupňů a pečeme do zlatova. Zda je buchta hotová poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Pokud je špejle suchá buchta je hotová. Pokud ne necháme ještě péct.
- Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit