Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Křehké šátečky

Potřebné přísady:
  • 400 g hl.mouky
  • 30 g droždí
  • 125 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 250 g sádla(nebo 100% tuk)
  • 30 g cukru
Postup přípravy:
  1. Do mouky zamíchat sůl, cukr a rozdrobit droždí + ostatní suroviny a změklé sádlo, zpracujeme těsto a dáme na pomoučenou potr.folii a zabalíme, necháme v lednici asi hodinku odpočinout.Pak těsto vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky a dáme náplň, já dala makovou a tvaroh s povidly(dohromady) a protilehlé cípy pevně spojíme, potřeme bílkem a posypeme posypkou.Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 15 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

TOPlist