Hledat
Filters

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubé
  • 250g hrubé
  • 200ml teplého mléka
  • 1 kostka droždí (42g)
  • 100g rozpuštěné Hery (já dala jako vždy máslo)
  • 120g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Maková náplň:

  • vanilkový cukr
  • 2 PL rumu
  • 1 PL cukr moučka
  • 4 ks natlučený hřebíček
  • 2 PL med
  • 200 g mletý mák
  • 250 ml mléko
Postup přípravy:
  1. Těsto necháme minimálně hodinu vykynout..pak rozválíme obdélník (jde to i bez podsypání moukou) krásně se s těstem pracuje… a hodně změklým máslem ho celý potřeme. Pak natřeme makovou náplň.
  2. Mletý mák za stálého míchání svaříme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a medem. Nakonec okořeníme tlučeným hřebíčkem.
  3. Srolujeme a nakrájíme na cca 6 cm silné díly. Dáme na plech s pečicím papírem, a vařečkou přesně u prostřed těsto stlačíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 180°C do zlatova..nez jsem těsto dala péct, kynulo ještě cca 15 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist