1 Rama cremefine ke šlehání (nebo 500 ml smetany ke šlehání)
100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme prosátou mouku s práškem. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný na plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout.
Ve vodě rozpustíme čokoládové polevy v sáčku. Ze smetany ušleháme šlehačku. Do tvarohu pokojové teploty přiléváme za stálého šlehání polevy, pak lehce vmícháme šlehačku, podle potřeby přisladíme. Krém natřeme na piškot, poklademe okapanými pokrájenými hruškami a lehce posypeme skořicí.
Nahoru natřeme ušlehanou Ramu cremefine a posypeme nastrouhanou čokoládou. Řezy necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne.