Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohové řezy s hruškami

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 4 vejce
  • 5 PL oleje
  • 5 PL vody
  • ½ prášku do pečiva

Krém:

  • 250 g tvarohu (vanička)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 čokoládové polevy tmavé

Dále:

  • hruškový kompot
  • skořice
  • 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo 500 ml smetany ke šlehání)
  • 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme prosátou mouku s práškem. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný na plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout.
  2. Ve vodě rozpustíme čokoládové polevy v sáčku. Ze smetany ušleháme šlehačku. Do tvarohu pokojové teploty přiléváme za stálého šlehání polevy, pak lehce vmícháme šlehačku, podle potřeby přisladíme. Krém natřeme na piškot, poklademe okapanými pokrájenými hruškami a lehce posypeme skořicí.
  3. Nahoru natřeme ušlehanou Ramu cremefine a posypeme nastrouhanou čokoládou. Řezy necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

TOPlist