Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pšeničné křupavé bagetky

Potřebné přísady:
  • 100 g tvarohu (ve vaničce)
  • 220 g celozrnné pšeničné mouky
  • 220 g hl.mouky
  • 130 g ovesných vloček
  • 50 g lněných zlatých semínek
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových
  • 400 g vlažné vody
  • 20 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • solí
Postup přípravy:
  1. Kvasnice nadrobíme do vlažné vody, posypeme 1 lžičkou cukru a přiklopíme talířkem…necháme cca 10 minut vzejít.
  2. Pak všechny ostatní suroviny robotem uhněteme..a těsto necháme 1 hodinu kynout.
  3. Uděláme bagetky.., dáme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a vyvalíme vršek ve vločkách. Nařízneme žiletkou a pod utěrkou necháme opět 40 minut kynout.
  4. Pečeme při horkém vzduchu na 210°C cca půl hodiny.
  5. Jsou neskutečně dobrý.. já, jelikož jsem neměla slunečnicové, ani dýňové semínka-tak jsem je vynechala..ale přidala více hladké mouky..
  6. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist