Hledat
Filters

Skořicový trhací chléb

Potřebné přísady:
  • 380g hladká mouka nebo manitoba
  • 130g máslo
  • 100g hnědý cukr na posyp - ( nepatří do těsta při zadelavání)
  • 150ml mléka
  • 50g cukr -( patří do těsta )
  • 2ks střední vejce
  • polovina kostky droždí
  • špetka soli
  • 2 - 4 lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Mléko malinko ohřejeme a přidáme trochu bílého cukru, droždí - promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku prosijeme do mísy, smícháme s vejci, solí, zbylým bílým cukrem, vzešlým kváskem a 50g změklého másla. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. To trvá zhruba hodinku někdy hodinku a půl.
  3. Na pomoučněný vál dáme vykynuté těsto a vyválíme obdélník o síle zhruba půl centimetru.
  4. Máslo rozpustíme, potřeme s ním těsto. Necháme si asi 2-3 lžíce na potření vrchu chleba.
  5. Hnědý cukr smícháme se skořicí a těsto namazané máslem posypeme, opět si trochu ponecháme na posyp.
  6. Posypaný obdélník nakrájíme na čtverce nebo obdélníky podle rozměru formy v které budeme chléb péct viz. foto.
  7. Nakrájené kusy poskládáme na sebe, dáme do vymazané formy a necháme opět zakryté kynout cca hodinu.
  8. Po vykynutí potřeme máslem, posypeme cukrem se skořicí a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30-40 minut podle trouby.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist