Jahodové řezy Mrož
Potřebné přísady:Těsto:
- 4 vejce
- 200g cukru
- 200g polohrubé mouky
- 2 lžíce horké vody
- 100ml oleje
- prášek do pečiva
Krém:
- 750g jahod
- 2 jahodové pudinky
- 150g cukr moučka
- 20g másla
Postup přípravy:
- Ušleháme sníh z bílků. Vše zamícháme a dáme péct při 170°C cca 15 minut. Jahody rozmixujeme, dáme vařit a uvaříme v nich pudinky. Ušleháme cukr a máslo a k tomu postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs. Piškot rozkrojíme a pomažeme půlkou krému. Přiklopíme a natřeme hořejšek. Někdy jsem líná a nechce se mi rozkrajovat, tak krém rozetřu pouze nahoře. Nakonec můžeme pocákat čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout.
- Když nemáte dostatek jahod, můžete udělat jiný krém, taky velmi chutný: 200g jahod, 3 lžíce cukr moučka, šlehačka, želatina za studena (nebo 4 želatinové plátky). Zakysanku smícháme z rozmixovanýma jahodama a cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a nakonec vmícháme želatinu připravenou dle návodu. Já nejraději používám želatinu za studena - příprava je jednoduchá a rychlá.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit