Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ořechový koláč s jablky

Potřebné přísady:
  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové, …)
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Perníkové koření
  • Lžíce medu
Postup přípravy:
  1. V misce smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřící prášek a koření.
  2. Přidejte med, vejce, rostlinné mléko a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a ozdobte oloupaným a na plátky nakrájeným jablkem.
  4. Pečte na 180° asi 40 minut a průběžně kontrolujte špejlí.
  5. Přibližné výživové hodnoty na 1/8 koláče:
  6. Energetická hodnota: 258 kcal
  7. Bílkoviny: 8,1 g
  8. Sacharidy: 22,6 g
  9. Tuky: 14,7 g
  10. Vláknina: 4,1 g
  11. Náklady na suroviny (na celý koláč): cca 80,-
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

TOPlist