Hledat
Filters

Ořechový koláč s jablky

Potřebné přísady:
  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové, …)
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Perníkové koření
  • Lžíce medu
Postup přípravy:
  1. V misce smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřící prášek a koření.
  2. Přidejte med, vejce, rostlinné mléko a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a ozdobte oloupaným a na plátky nakrájeným jablkem.
  4. Pečte na 180° asi 40 minut a průběžně kontrolujte špejlí.
  5. Přibližné výživové hodnoty na 1/8 koláče:
  6. Energetická hodnota: 258 kcal
  7. Bílkoviny: 8,1 g
  8. Sacharidy: 22,6 g
  9. Tuky: 14,7 g
  10. Vláknina: 4,1 g
  11. Náklady na suroviny (na celý koláč): cca 80,-
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

55
Zobrazit detail Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem
Obrázek Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

52
Zobrazit detail Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě
Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

41
Zobrazit detail Cheesecake s jahodovým mramorováním
Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Zobrazit detail Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta
Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Zobrazit detail Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany
Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Zobrazit detail Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky
TOPlist