Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Výborný a hlavně jednoduchý jogurtový koláč s hruškami

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek selského bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku krupicového nebo třtinového cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 větší vejce
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 hrušky
Postup přípravy:
  1. V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky. Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek  Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Obrázek Vytuněné -  Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Vytuněné - Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist