Hledat
Filters

Rebarborový kynutý koláč by Romča

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300g hladká mouka
  • 50g máslo pokojové teploty
  • 1ks vejce
  • 100ml mléko
  • 60g cukr
  • 20g droždí čerstvé

Náplň:

  • 250g tvaroh polotučný vanička
  • 2ks žloutek
  • cukr podle chuti
  • rebarbora
  • vanilkový cukr
  • 2 polévkové lžíce cukr

Drobenka:

  • 50g másla
  • 50g cukru
  • hrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky. Přidáme vanilkový i obyčejný cukr a promícháme. Necháme ležet než nám těsto vykyne. Potom slijeme vodu, kterou rebarbora pustí.
  2. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  3. Všechny ostatní suroviny dáme do mísy nebo do robota, přilijeme vzešlý kvásek, vypracujeme v hladké nelepivé těsto, posypeme lehce hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Já pokud není venku teplo, dávám do trouby pod rozsvícenou žárovku.
  4. Tvaroh smíchám se žloutky a cukrem.

Drobenka:

  1. 50g másla dám do misky, přidám 50g cukru a postupně přidávám hrubou mouku. Až vznikne drobenka.
  2. Po vykynutí těsta, těsto propracují rukama. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto rukama vpracuji do stran.
  3. Pomažu tvarohem, přidám slitou lehce rukama vymačkanou rebarboru a posypu drobenkou.
  4. Tak a už jen upéct cca na 160-170 stupňů a je hotovo. Zda je koláč hotový zjistíte špejli.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist