Rebarborový kynutý koláč by Romča
Potřebné přísady:Těsto:
- 300g hladká mouka
- 50g máslo pokojové teploty
- 1ks vejce
- 100ml mléko
- 60g cukr
- 20g droždí čerstvé
Náplň:
- 250g tvaroh polotučný vanička
- 2ks žloutek
- cukr podle chuti
- rebarbora
- vanilkový cukr
- 2 polévkové lžíce cukr
Drobenka:
- 50g másla
- 50g cukru
- hrubá mouka
Postup přípravy:
- Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky. Přidáme vanilkový i obyčejný cukr a promícháme. Necháme ležet než nám těsto vykyne. Potom slijeme vodu, kterou rebarbora pustí.
- Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
- Všechny ostatní suroviny dáme do mísy nebo do robota, přilijeme vzešlý kvásek, vypracujeme v hladké nelepivé těsto, posypeme lehce hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Já pokud není venku teplo, dávám do trouby pod rozsvícenou žárovku.
- Tvaroh smíchám se žloutky a cukrem.
Drobenka:
- 50g másla dám do misky, přidám 50g cukru a postupně přidávám hrubou mouku. Až vznikne drobenka.
- Po vykynutí těsta, těsto propracují rukama. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto rukama vpracuji do stran.
- Pomažu tvarohem, přidám slitou lehce rukama vymačkanou rebarboru a posypu drobenkou.
- Tak a už jen upéct cca na 160-170 stupňů a je hotovo. Zda je koláč hotový zjistíte špejli.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit