Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Banánové kuličky jako mini koblihy (bez vajec a mléka)

Banánové kuličky jako mini koblihy (bez vajec a mléka)

TOPlist