Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

TOPlist