Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

TOPlist