Kynutý borůvkový koláč
Potřebné přísady:
- 100 g majonézy
- 50 g cukru
- 500 g polohrubá mouka
- 250 ml mléka
- 1 ks vejce
- 1 kostka droždí
- drobenka - máslo, cukr, polohrubá mouka
Postup přípravy:
- Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
- Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
- Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit