Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist