Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné přísady:
  • 100 g majonézy
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.
  3. Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlý hrnkový koláč s tvarohem

Rychlý hrnkový koláč s tvarohem

Obrázek Křehký bramborový závin s mákem

Křehký bramborový závin s mákem

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist