Mléčný řez s čokoládovou polevou
Potřebné přísady:Těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla nebo hery
- 4 lžíce kakaa
- 1 žloutek
- 3 lžíce mléka
- 12 dkg mletého cukru
- kypřící prášek
Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy (50 dkg)
- 18 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový pudink
- 3 žloutky
- 4 bílky
- 10 dkg másla
- citrón
Na zdobení:
Postup přípravy:
- Nejprve si připravíme těsto tak, že řádně smícháme mouku, máslo, kakao, žloutek, mléko, cukr a prášek do pečiva, těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou polovinu rozválíme na plát o velikosti plechu. Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu, cukru, pudinkového prášku, změklého másla a žloutků, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme první tmavý plát těsta, na který rozetřeme tvarohovou náplň, nahoru položíme druhý tmavý plát těsta, plech vložíme do trouby a upečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu asi 20 až 30 minut. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit