Broskvová hrníčková buchta
Potřebné přísady:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru krystal
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- broskvový kompot
- skořice
- drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup přípravy:
- Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Na těsto naklademe nakrájené broskve, jemně posypeme skořicí a nakonec drobenkou.
- Pečeme v troubě na 175 stupňů asi 45 minut dozlatova.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit