Postup přípravy:
- Postup je jasny všetky zložky spolu zmiešat do kompaktneho cesta. Vyliat do vymastenej formy a piect na 180°C 45 minut.
- Plnku si urobime v miske vo vodnom kupeli, ale ja to robim v hrnci NO musite dávat pozor aby sa to nezgrclo. Čiže vajcia s cukrom vyšlaháme pri miernej teplote, pridáme kukuričny škrob. Akonáhle sa začne tvorit lepkavá hmota odstavite od tepla. Pridáte vanilla lusk aj extrakt a dobre premiešate. Hned zamiešajte maslo a dajte vychladnut, popripade aj na pol hodinu do chladničky.
- Vychladeny korpus rozdelte vo dvoje a naplňte kremom, ja som zdobila čučoriedkami. Na vrch poprášit cukrom, ozdobit čučoriedkami a mandlami.
- TIP: AK SA VÁM KORPUS VYDUJE VELMI PRI PEČENI TAK VRCHOLEC TROŠKU ZREŽTE. VYTVORI SA PLOCHA NA ZDOBENIE ČUČORIEDKAMI …
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMonika Geciová