Hledat
Filters

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubá mouka
  • 40g máslo
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • polovina droždî
  • 125ml vlažného mléka
  • 4 vrchovaté lžíce cukr moučka
  • lžička cukru do mléka na kvásek

Na potření

  • rozšlehané vejce

Posypka

  • skořicový cukr
  • drcené vlašské ořechy
Postup přípravy:
  1. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Ostatní ingredience dáme do mísy a nakonec přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě zhruba 40 minut kynout. Z těsta uděláme dlouhé válečky, které navineme na sklenice nebo na trubičky. Rozválíme, aby se navinuté válečky spojili. Potřeme vejcem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme zhruba na 180 stupňů zhruba 8 minutek. Upečené potřeme máslem a obalíme v připravené obalovací směsi.
  2. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist