Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubá mouka
  • 40g máslo
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • polovina droždî
  • 125ml vlažného mléka
  • 4 vrchovaté lžíce cukr moučka
  • lžička cukru do mléka na kvásek

Na potření

  • rozšlehané vejce

Posypka

  • skořicový cukr
  • drcené vlašské ořechy
Postup přípravy:
  1. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Ostatní ingredience dáme do mísy a nakonec přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě zhruba 40 minut kynout. Z těsta uděláme dlouhé válečky, které navineme na sklenice nebo na trubičky. Rozválíme, aby se navinuté válečky spojili. Potřeme vejcem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme zhruba na 180 stupňů zhruba 8 minutek. Upečené potřeme máslem a obalíme v připravené obalovací směsi.
  2. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

TOPlist