Trdelník
Potřebné přísady:
- 250g polohrubá mouka
- 40g máslo
- 1ks vejce
- špetka soli
- polovina droždî
- 125ml vlažného mléka
- 4 vrchovaté lžíce cukr moučka
- lžička cukru do mléka na kvásek
Na potření
Posypka
- skořicový cukr
- drcené vlašské ořechy
Postup přípravy:
- Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Ostatní ingredience dáme do mísy a nakonec přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto, posypeme moukou a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě zhruba 40 minut kynout. Z těsta uděláme dlouhé válečky, které navineme na sklenice nebo na trubičky. Rozválíme, aby se navinuté válečky spojili. Potřeme vejcem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme zhruba na 180 stupňů zhruba 8 minutek. Upečené potřeme máslem a obalíme v připravené obalovací směsi.
- Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit