Postup přípravy:
- Nejdříve vyšlehejte vejce s cukrem či sladidlem, přidejte olej a vanilkový extrakt. Poté přidejte všechno sypké a zamíchejte. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev a najemno nasekané vlašské ořechy. Směs vylijte do vymazané a kokosem vysypané dortové formy, kterou přikryjete alobalem, aby se dort shora nepřipaloval, a vložte do trouby. Doba pečení závisí na typu trouby, já ho peču cca 30 minut, je třeba zkoušet špejlí.
- Všechny suroviny na krém vyšlehejte, doslaďte podle chuti a dejte vychladit do ledničky. Jakmile dort vychladne, podélně jej rozřízněte a naplňte krémem, kterým pak potřete i celý dort. Nakonec dort posypte zdobením (fantazii se meze nekladou) a dejte vychladit, ideálně přes noc. Nejlepší je uleželý.
- Výživová hodnota 1/8 dortu:
- Energetická hodnota: 371 kcal
- Bílkoviny: 19 g
- Sacharidy: 41 g
- Tuky: 18 g
- Vláknina: 4 g
- Náklady na suroviny na celý dort: cca 150,-
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuLucie Podolová - Zlínský nočník