Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • hrnek hladká mouka
  • hrnek moučkový cukr
  • hrnek dětská krupička
  • prášek do pečiva
  • hrnek strouhaného perníku
  • 1kg jablka
  • vanilkový cukr
  • skořice
  • 120g máslo
Postup přípravy:
  1. Hrnek hladké mouky, hrnek dětské krupičky, hrnek moučového cukru, jeden prášek do pečiva,….tuto směs zamícháme.
  2. Kilo strouhaných a částečně vymačkaných jablek promícháme se strouhaným perníkem, vanilkovým cukrem a skořicí.
  3. Na vymazaný plech dáme tenkou vrstvu suché směsi, na to část jablek, zase směs a opět jablíčka a končíme suchou směsí. Pokladem tenkými plátky másla, nebo hery, stačí tak 100-120 g a pečeme na 200 st. zhruba 40 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

TOPlist