Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Buchty se plní marmeládou nebo ovocem. Já dala oboje –jahodovou marmeládu a jahodu (recept z roku 1935).

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 12 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • 10 dkg mletých mandlí
  • 1 droždí (kvásek)
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 – 1 ½ dcl smetany (vlažné)

Náplň:

  • marmeláda, ovoce
  • Máslo na potření při pečení
  • Máslo s rumem na potření po upečení a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a žloutky a vše vymícháme. Přidáme ostatní suroviny a pomocí smetany (přilévejte postupně) vypracujeme vláčné těsto. Nesmí být tuhé. Necháme asi 1 hodinu kynout v peřinách.
  3. Uždibujeme kousky, vytvarujeme placičku, naplníme a tvoříme buchty. Dáme do vymazaného pekáčku, povrch potřeme máslem a už nenecháme kynout. Pečeme při 185 st. Asi 30 minut. Horké potřeme máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

TOPlist