Ovocné řezy s pudinkem grandiózní
Potřebné přísady:Těsto:
- 4 vejce
- 250g krupic.cukru
- 12 lžic vody
- 1 prášek do pečiva
- 200ml oleje
- 400g polohrubé mouky
- 3 sáčky vanilkového pudinku
- 1 vanilinový cukr
- 3-4lžíce cukru
- 2 konzervy broskví
- 1 velký kelímek zakysané smetany
- 1/2 kelímku neochuceného pomazánkového másla
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- rum
- ovocný džus
- čoko-poleva v sáčku
- kakao na posypání
Postup přípravy:
- Nejprve slijeme šťávu z broskví do hrnce,v němž budeme vařit pudink a ovocným džusem(já použila jablečný) doplníme množství šťávy na 1litr.Hrnec se šťávou dáme vařit, mezitím v hrnečku rozpustíme v trošce džusu 3vanilkové pudinky,1vanilin.cukr a 3-4lžíce cukru a jakmile je šťáva horká, přilijeme pudinky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.Hotový pudink necháme chladnout.
- Pak se pustíme do těsta: Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, pak postupně přidáváme, olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme do hladkého těsta a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4bílků.Hotové těsto nalijeme na klasický hluboký plech, vymazaný a vysypaný moukou(nebo můžeme použít pečící papír) a vložíme ho do vyhřáté trouby, kde pečeme při 190°C 20-25minut,kde konci teplotu snížíme na 160°C.
- Po upečení korpus necháme vychladnout a pak na něj rozprostřeme na malé kousky pokrájené broskve ,můžeme je navíc pokapat rumem.Na broskve natřeme uvařený pudink.Zakysanou smetanu a pomazánkové máslo vyšleháme společně s moučk.cukrem a tento smetanový krém natřeme na pudink.Celou plochu jemně posypeme kakaem.Navrch zdobíme piškoty namáčenými v džusu s rumem, zdobíme tak,aby po nakrájení dezertu byl piškot uprostřed každého kousku.Nakonec dozdobíme čoko.polevou.(viz.foto) . Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.Tak dobrou chuť!:c)
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuVlaďka D.
Mohlo by se Vám líbit