Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodová panna cotta

Potřebné přísady:
  • 200 g jahod
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 6 plátkov želatíny
  • 150 ml smotany na varenie-10%
  • 250 ml smotany na šlahanie
Postup přípravy:
  1. Želatínu si namočíme podľa postupu do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme vodu a cukor.
  2. Pridáme umyté a na kúsky nakrájané jahody a všetko spolu uvaríme,zredukujeme na polovicu.
  3. Pridáme smotanu na varenie. Necháme prejsť varom a necháme skoro vychladnúť ado skoro vychladnúteho primiešame želatínu, troška zahrejeme, ale len toľko, aby sa želatína rozpustila,NEVARÍME!!!! Necháme úplne vychladnúť.
  4. Vyšľaháme si smotanu a vmiešame ju do jahodovej hmoty. Rozlejeme do formičiek a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Výborne chutí s jahodovou omáčkou :))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

TOPlist