Kváskové vafle
Potřebné přísady:Rozkvas
- 100g hladká mouka
- 100ml odstátá voda
- lžíce mateřského kvásku
Těsto
- 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
- 200g rozkvas
- 260-300ml mléko
- 40 g cukr
- 60g máslo - rozpustit
- 1ks vejce
- špetka soli
- vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
- kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:Rozkvas
- Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.
Těsto
- Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit