Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kváskové vafle

Potřebné přísady:

Rozkvas

  • 100g hladká mouka
  • 100ml odstátá voda
  • lžíce mateřského kvásku

Těsto

  • 200g hladká mouka nebo půl napůl se špaldovou
  • 200g rozkvas
  • 260-300ml mléko
  • 40 g cukr
  • 60g máslo - rozpustit
  • 1ks vejce
  • špetka soli
  • vanilka - semínka z vnitřku, nebo stačí esence
  • kdo chce víc nadýchané přidá trochu sody nebo prášku do pečiva
Postup přípravy:

Rozkvas

  1. Večer si uděláme rozkvas. Suroviny na něj dáme do velké sklenice nebo mísy a dobře promícháme. Necháme kvasit 10-12 hodin.

Těsto

  1. Ráno promícháme rozkvas se surovinami na těsto, promícháme a necháme dvě hodinky pracovat. Kdo nechce čekat přisáté trochu sody a může ihned začít dělat vafle.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makovec - rychlý a vynikající

Makovec - rychlý a vynikající

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Křehký bramborový závin s mákem

Křehký bramborový závin s mákem

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

TOPlist