Kakaová roláda
Potřebné přísady:
- 4 vejce
- 150 g jemného krupicového cukru
- 160 g kakaa
- 60 g hladké mouky
- máslo na vymaštění
- hrubá mouka na vysypání plechu
- ovoce na ozdobu
Krém:
- 100 g másla
- 100 g ramy
- 6 dl mléka
- 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí (80 g)
- 4 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce rumu
- na jemno mleté mandle
Postup přípravy:
- Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, přidáme dvě lžíce horké vody a šleháme dále, až pěna opět zhoustne. Přeložíme ji do široké mísy, na celý povrch prosejeme kakao a mouku, těsto lehce vařečkou zamícháme (jen převracíme) a nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Rozetřeme ve stejnoměrnou vrstvu, volný kraj zahradíme složeným alobalem a upečeme v horké troubě (220 stupňů C - asi šest minut).
- Vychladlý korpus potřeme krémem s medem, pevně stočíme v roládu ,povrch rolády ještě potřeme zbytkem krému a posypeme lehce mletými mandlemi.
- Příprava krému:
- V části mléka rozmícháme pudinkové prášky, vlijeme je do ostatního horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a minutu povaříme. Kaši necháme částečně vychladnout za častého zamíchání, vložíme do šlehače a šleháme za postupného přidávání změklého másla a Ramy.
- Lehký krém rozdělíme na dvě nestejně velké části, do větší ušleháme med a rum, podle chuti popřípadě i trochu cukru, do menší části cukr.
- JÁ JSEM DO ROLÁDY JEŠTĚ "ZAMOTALA" ČOKOLÁDOVÉ CHIPSY A PODÁVALA S BORŮVKOÝM ŽAHOUREM,KTERÝ BYL ALE PONĚKUD VÍCE HUSTÝ.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit