Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dubajská čokoláda - fantastická

Potřebné přísady:
  • • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • • 100 g bílé čokolády
  • • 100 g kataifi těsta (kadayif)
  • • 50 g másla
  • • 100 g 100% pistáciového másla
  • • 50 g kokosového oleje
  • • 20 g tahini pasty
  • • 10 g sušeného mléka
  • • Silikonová forma na čokoládu
Postup přípravy:
  1. 1. Příprava formy:
  2. • Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu.
  3. • Lžičkou vytvořte jemné cákance na dně silikonové formy.
  4. • Zbytek bílé čokolády smíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem. 
  5. 2. Pistáciový krém:
  6. • Do směsi bílé čokolády a kokosového oleje přidejte pistáciové máslo, tahini pastu a sušené mléko.
  7. • Důkladně promíchejte do hladké krémové konzistence. 
  8. 3. Čokoládový základ:
  9. • Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.
  10. • Větší část nalijte do formy tak, aby pokryla dno i boky.
  11. • Formu dejte chladit do lednice, aby čokoláda ztuhla.  
  12. 4. Křupavá vrstva:
  13. • Kataifi těsto nakrájejte nadrobno.
  14. • Na pánvi rozpusťte máslo a těsto na něm opražte dozlatova.
  15. • Ihned smíchejte s připraveným pistáciovým krémem.
  16. • Směs rozprostřete do formy na ztuhlou hořkou čokoládu.  
  17. 5. Závěrečná vrstva:
  18. • Formu dejte na několik minut do mrazáku, aby se lépe pracovalo s finální vrstvou.
  19. • Pistáciovou vrstvu polijte zbytkem hořké čokolády, povrch uhlaďte.
  20. • Dejte na 30 minut do lednice. 
  21. 6. Servírování:
  22. • Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy.
  23. • Nakrájejte na menší kousky a podávejte.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

TOPlist