Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)

Krém:

  • 80 g krupicového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml 33% smetany
  • 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra
  • 1 vanilkový lusk

Na ozdobu:

  • kompotované broskve
  • želatina
Postup přípravy:
  1. Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (nemusí být, mně stačilo 30 min), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví. Recept je podle Kluků v akci.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist