Nepečený dort z mascarpone s broskvemi
Potřebné přísady:Korpus:
- 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)
Krém:
- 80 g krupicového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 500 g mascarpone
- 250 ml 33% smetany
- 14 g želatiny (plátkové),citronová kůra
- 1 vanilkový lusk
Na ozdobu:
- kompotované broskve
- želatina
Postup přípravy:
- Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (nemusí být, mně stačilo 30 min), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví. Recept je podle Kluků v akci.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuIvana H.
Mohlo by se Vám líbit