Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dort od Markétky

Potřebné přísady:

Korpus:

  • na 1 vejce
  • 31g cukr krupice
  • 33g polohrubé mouky
  • špetka soli (barvivo)

Krém:

  • 3ks smetana na šlehání
  • 2ks ztužovač šlehačky
  • Cukr podle chuti
  • 500g mascarpone
  • Barvy
Postup přípravy:
  1. Korpus:
  2. Dort na fotce je z 8 vajec.
  3. Celá vejce šlehat s cukrem 15-20 minut do husté pěny na nejvyšší stupeň. Potom na nejnižší stupeň zašlehat mouku.
  4. Korpus pečeme na 180 stupňů dokud není špejle po zapíchnutí do středu suchá.
  5. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2-3 části.
  6. Dort sestavíme tak, aby část, která tvořila dno, byla nakonec úplně nahoře (dort je potom krásně rovný).
  7. Krém:
  8. Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a m.cukrem dle chuti. Mascarpone RUČNĚ vymícháme do hladka a postupně k němu přidáváme ušlehanou šlehačku. Vše dělat ručně, jinak krém zřídne.
  9. Sestavení dortu:
  10. Dolů dáme první část korpusu, naneseme krém a uhladíme ho, můžeme naskládat různé ovoce( já dala broskve). Potom položíme další část dortu, potřeme vrstvou krému a naskládáme ovoce. Nakonec položíme poslední část korpusu, kterou na vrchu pokapeme ovocnou šťávou.
  11. Necháme uležet ideálně přes noc. Zdobíme máslovým krémem ( já dala 4x máslo vyšlehané do pěny a k tomu jsem přidala 2 Salka a vyšlehala) nebo potřeme máslovým krémem a zdobíme potahovací hmotou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist