Celá vejce šlehat s cukrem 15-20 minut do husté pěny na nejvyšší stupeň. Potom na nejnižší stupeň zašlehat mouku.
Korpus pečeme na 180 stupňů dokud není špejle po zapíchnutí do středu suchá.
Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2-3 části.
Dort sestavíme tak, aby část, která tvořila dno, byla nakonec úplně nahoře (dort je potom krásně rovný).
Krém:
Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a m.cukrem dle chuti. Mascarpone RUČNĚ vymícháme do hladka a postupně k němu přidáváme ušlehanou šlehačku. Vše dělat ručně, jinak krém zřídne.
Sestavení dortu:
Dolů dáme první část korpusu, naneseme krém a uhladíme ho, můžeme naskládat různé ovoce( já dala broskve). Potom položíme další část dortu, potřeme vrstvou krému a naskládáme ovoce. Nakonec položíme poslední část korpusu, kterou na vrchu pokapeme ovocnou šťávou.
Necháme uležet ideálně přes noc. Zdobíme máslovým krémem ( já dala 4x máslo vyšlehané do pěny a k tomu jsem přidala 2 Salka a vyšlehala) nebo potřeme máslovým krémem a zdobíme potahovací hmotou.