Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

TOPlist