Hledat
Filters

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

52
Zobrazit detail Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami
Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Zobrazit detail Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem
Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Zobrazit detail Velikonoční linecké podle Haničky
Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Zobrazit detail Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky
Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Zobrazit detail Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany
Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Zobrazit detail Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany
TOPlist