piškotový korpus - pokud se vám nechce péct lze jen zakoupit
1/2 sladké smetany
1/2dl rumu
200g vanilkového pudinku - uvařeného s troškou vaječného likéru
40g cukru
4 pláty želatiny
150g malin
Postup přípravy:
Korpus:
Oddělíme žloutky od bílků, mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme. 6loutky ušleháme elektrickým šlehačem do pěny- leze i ručně metličkou jen si víc máknete. Do žloutků přidáme horkou vodu a šleháme. Do této směsi po troškách zapracováváme postupně prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně přidáme. Těsto dáme do vymaštěné nebo vysprejované formy, nebo pokud pečete na podložkách tak tak a pečeme dozlatova.
Dort:
Želatinu dáme do vody, aby nám pěkně změkla. Maliny s 2 lžícemi vody si rozmixujeme tyčovým a přidáme cukr a mixujeme. želatinu si v trošce vody rozehřejeme tak, aby se nám krásně rozpustila - na mírném ohni pozor na to a přidáme ji k malinám. Piškotový korpus po upečení necháme vychladnout a teprve pak ho překrojíme na dvě poloviny. Spodní díl pokapeme rumem a potřeme rozehřátou čokoládou, teď natřeme na čokoládu uvařený pudink a přikryjeme druhým dílem piškotového korpusu. Navrch natřeme malinový krém a dozdobíme podle fantazii se meze nekladou. Dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.