Torta ai Lamponi - Malinový dort
Potřebné přísady:Piškotový korpus:
- 10 lžic horká voda
- 10 lžic polohrubá mouka
- 5 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- 10 lžic cukru
- tuk na vymazání formy
- Hrubá mouka nebo krupice na vysypání formy
Dort:
- piškotový korpus - pokud se vám nechce péct lze jen zakoupit
- 1/2 sladké smetany
- 1/2dl rumu
- 200g vanilkového pudinku - uvařeného s troškou vaječného likéru
- 40g cukru
- 4 pláty želatiny
- 150g malin
Postup přípravy:Korpus:
- Oddělíme žloutky od bílků, mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme. 6loutky ušleháme elektrickým šlehačem do pěny- leze i ručně metličkou jen si víc máknete. Do žloutků přidáme horkou vodu a šleháme. Do této směsi po troškách zapracováváme postupně prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně přidáme. Těsto dáme do vymaštěné nebo vysprejované formy, nebo pokud pečete na podložkách tak tak a pečeme dozlatova.
Dort:
- Želatinu dáme do vody, aby nám pěkně změkla. Maliny s 2 lžícemi vody si rozmixujeme tyčovým a přidáme cukr a mixujeme. želatinu si v trošce vody rozehřejeme tak, aby se nám krásně rozpustila - na mírném ohni pozor na to a přidáme ji k malinám. Piškotový korpus po upečení necháme vychladnout a teprve pak ho překrojíme na dvě poloviny. Spodní díl pokapeme rumem a potřeme rozehřátou čokoládou, teď natřeme na čokoládu uvařený pudink a přikryjeme druhým dílem piškotového korpusu. Navrch natřeme malinový krém a dozdobíme podle fantazii se meze nekladou. Dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit