Lemon Ginger and Pepper Cake
Potřebné přísady:
- 2-3 polévkové lžíce strouhanky
- 2 polévkové lžíce čerstvě nastrouhané citrónové kůry (asi 2 velké citrony )
- 2 lžíce citronové šťávy z citronů
- 1-2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 3 šálky hladké mouky
- 3/4 lžičky jedlé sody
- 3/4 lžička prášku do pečiva
- 1-2 čajové lžičky bílého pepře
- 1 šálek másla , měkkého
- 1 3/4 šálku cukru
- 3 vejce
- 1 šálek podmáslí
Poleva:
- 1/2 šálku cukru
- citronovou šťávu cca 1/3 šálku
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 160 °C. V malé misce promícháme citronovou kůru, citronovou šťávu a zázvor. Ve středně velké míse promícháme mouku, strouhanku, jedlou sodu, prášek do pečiva a pepř. Ve velké míse smíchejte máslo a cukr a vyšleháme. Přidáme vejce. Přimíchejte mouku a podmáslí. Vmíchejte citronovozázvorovou směs. Pečeme cca 75 minut, nebo dokud párátko není ve středu dortu čisté.
- Poleva:
Smícháme cukr s citronovou šťávou a poléváme ještě vlažnou bábovku.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuLibor Rys
Mohlo by se Vám líbit