Kynutí šneci s pudinkem, malinami a cukrovou polevou
Potřebné přísady:Těsto
- 250ml mléko -(vlažné)
- 70g cukr
- 25g droždí
- 8-10 kapek valikového aroma
- 2-3 ks žloutek - (podle velikosti)
- kůra z celého citronu
- lžička soli
- 25g máslo
- 3 polévkové lžíce oleje
- 370g manitoba -(mouka typu 00)
- 150g polohrubá mouka
Náplň
- 1 ks pudink vanilkový
- 450ml mléko
- maliny - ( použila jsem mražené)
Poleva
- 4 polévkové lžíce cukr moučka
- trocha mléka
Postup přípravy:Těsto
- Smícháme mléko, cukr a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Potom smícháme a prosijeme mouky, přidáme kůru z citronu, vanilkovou esenci, žloutky, máslo, olej a vzešlý kvásek.
- Dáme do robota a necháme míchat 10-15 minut. Necháme kynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
- Trvá to podle okolo 1,5-2 hodiny.
Náplň
- Smícháme mléko, pudinkový prášek a dvě lžíce cukru, uvaříme. Na hladinu uvařeného pudinku dáme fólii, aby nám nevznikl škraloup a necháme vychladnout.
- Vykynuté těsto vyválíme a potreme vychladnutým pudinkem, posypeme malinami. Stočíme jako závin a nakrájíme na široké kusy.
- Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout 10-15 minutek. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Šneky potreme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova. Trvá to zhruba 25-30 minut. Pozor každý pečte podle své trouby je to různé.
Dokončení
- Upečené vyndáme a necháme vychladnout.
- Smícháme cukr moučka s malou troškou mléka a promícháme. Hotové šneky polevou polijeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit