Jednoduché a vynikající kremrole
Potřebné přísady:
Na sníh:
- 4 bílky
- 280g cukru krupice
Postup přípravy:
- Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.
- Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.
- Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit