Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jednoduché a vynikající kremrole

Potřebné přísady:
  • lístkové těsto

Na sníh:

  • 4 bílky
  • 280g cukru krupice
Postup přípravy:
  1. Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.
  2. Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.
  3. Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

TOPlist