Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky
Potřebné přísady:
- 1kg polohrubé mouky
- špetka soli
- 450-550 ml mléka
- 52g kvasnic
- 20 lžiček krystalového cukru
- 200 ml oleje
- 4 vejce
Nádivka:
- 500g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 4 lžíce cukru
- lžíce rumu
Postup přípravy:
- Mléko mírně zahřejeme ,přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Zatím nasypeme do mísy mouku, osolíme, přidáme olej a celá vejce. Přilijeme vzejitý kvásek a vařečkou vypracujeme hladké těsto.
- Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout. Z nakynutého těsta lžící odkrajujeme stejně velké kousky a klademe na pomoučněný vál. Každý kousek trochu zploštíme, dáme lžičku nádivky, (Náplň: Tvaroh dáme do mísy, přidáme vejce, vanilkový pudinkový prášek, cukr, rum a případně lžíci mléka. Vyšleháme nebo ručně řádně vymícháme. Zabalíme, zakulatíme a skládáme na vymazaný plech jednu vedle druhé. Každou buchtu potřeme rozpuštěným ztuženým tukem nebo olejem. Nemačkáme je k sobě, jen by se měly lehce dotýkat. Na plechu necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 15-20minut.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit