Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Potřebné přísady:
  • 1kg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 450-550 ml mléka
  • 52g kvasnic
  • 20 lžiček krystalového cukru
  • 200 ml oleje
  • 4 vejce

Nádivka:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 4 lžíce cukru
  • lžíce rumu
Postup přípravy:
  1. Mléko mírně zahřejeme ,přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Zatím nasypeme do mísy mouku, osolíme, přidáme olej a celá vejce. Přilijeme vzejitý kvásek a vařečkou vypracujeme hladké těsto.
  2. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout. Z nakynutého těsta lžící odkrajujeme stejně velké kousky a klademe na pomoučněný vál. Každý kousek trochu zploštíme, dáme lžičku nádivky, (Náplň: Tvaroh dáme do mísy, přidáme vejce, vanilkový pudinkový prášek, cukr, rum a případně lžíci mléka. Vyšleháme nebo ručně řádně vymícháme. Zabalíme, zakulatíme a skládáme na vymazaný plech jednu vedle druhé. Každou buchtu potřeme rozpuštěným ztuženým tukem nebo olejem. Nemačkáme je k sobě, jen by se měly lehce dotýkat. Na plechu necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 15-20minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

TOPlist