Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Valentýnský řez

Postup přípravy:
  1. SVĚTLÉ TĚSTO:
  2. 3 vejce
  3. 3 lžíce špaldové mouky hladké
  4. 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
  5. KAKAOVÉ TĚSTO:
  6. 6 vajec
  7. 6 lžic špaldové mouky hladké
  8. 4 lžíce třtinového cukru (very dark)
  9. 1-2 lžíce bio kakaového prášku
  10. VIŠŇOVÁ MARMELÁDA NA POTŘENÍ:
  11. 400ml rostlinné šlehačky
  12. 250g měkkého tvarohu
  13. 100g hořké čokolády (Vivani)

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Závin z pomazánkového másla -  neskutečná rychlovka

Závin z pomazánkového másla - neskutečná rychlovka

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

TOPlist