Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Citronový keto koláč - nízkosacharidový

Citronový keto koláč - nízkosacharidový

TOPlist