Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka z pomazánkového másla

Bábovka z pomazánkového másla

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

TOPlist