Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kovářova vynikající bábovka

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 25dkg cukr (moučka)
  • 25dkg polohrubé mouky
  • 10dkg oleje (slunečnicový)
  • 10dkg vlažné vody
  • prášek do pečiva
  • rum
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a z bílku vyšleháme sníh. Do směsi vyšlehaných vajec a cukru přidáme mouku, olej, vlažnou vodu, prášek do pečiva a citr. kůru. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek.
  2. Do části těsta přidáme kakao a rum, pak do formy dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.  Formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.
  3. Upečená bábovka je jemná, vláčná, prostě nemá chybu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

TOPlist