Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta po peřinou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 20 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru moučka
  • 4 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml oleje

NA TĚSTO:

  • 2 vanilkový puding
  • 1 l mléka
  • cukr dle chuti

OSTATNÍ:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 skořicový cukr
Postup přípravy:
  1. Celá vejce utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej a mouku s práškem.Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech.Na neupečené těsto nalijeme horký uvařený puding(vaříme klasicky jak známe).Viz foto.Poté upečeme - puding bude při pečení bublat.Na upečenou teplou buchtu rozetřeme dvě zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem. Je výbornááááá a hodí se klidně i jako zákusek.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

TOPlist