Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Třená dvoubarevná bábovka

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 180 g hery másla nebo jiného tuku
  • 260 g cukru krupice
  • 1/2 vanilkového cukru - možno i více
  • citronová kůra
  • 8 lžic vlažného mléka = 1 dl
  • 370 g polohrubé mouky
  • 3/4 balíčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžíce kakaa a necelá lžíce rumu nebo mléka
  • na vymazání formy 100% tuk a trochu hrubé mouky
Postup přípravy:
  1. Utřeme žloutky s tukem, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou do pěny. Špetku soli zamícháme do mouky. Pak přidáváme střídavě po trochách mouku s vlažným mlékem, do zbytku mouky - asi 1/3, zamícháme prášek do pečiva a přidáme nakonec. Pak už jen zlehka vmícháme sníh z bílků. Při šlehání bílků přidávám malinkou špetičku soli. Odebereme 1/3 těsta a zamícháme do něho kakao a trochu rumu. Bábovkovou formu vymažeme 100% tukem - např. Omega a vysypeme hrubou moukou. Dáme polovinu světlého těsta, pak tmavé a zbytek světlého. Vložíme do středně předehřáté trouby, teplotu zmírníme a zvolna upečeme. Zhruba 45 minut, nenapíšu stupně, troubu mám plynovou, ale bábovka se peče pozvolna.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

TOPlist