Perník s povidly a ořechy
Potřebné přísady:
- 30 dkg hladké mouky
- 18 dkg mletého cukru
- 2 celá vejce
- 2 polévkové lžíce medu
- 1/2 kávové lžičky perníkového koření
- 1/2 kávové lžičky jedlé sody
Postup přípravy:
- Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme do chladna.
- Na druhý den rozválíme na 4 pláty délky plechu asi 10 cm široké. Do středu plátu namažeme povidla a naskládáme ořechy. Kraje přeložíme ke středu jako u závinu. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme při teplotě 180°C.
- Krájíme na úzké plátky.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuJana Ježová
Mohlo by se Vám líbit