Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Potřebné přísady:
  • 2 balíčky dětských piškotů
  • 3-4 zakysané smetany
  • cukr moučka
  • šlehačka
  • kompotované ovoce nebo čerstvé dle sezony
  • želatina v sáčku - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Připravíme si formu na dort. Dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté. V misce si mezitím smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku, osladíme cukrem podle toho jak kdo má rád a část navrstvíme na piškoty. Poklademe ovocem. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu do rendlíku…později použijeme do želatiny. Na ovoce dáme piškoty a opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Poslední vrstvu piškotů a smetany a nakonec ozdobně položíme ovoce. V rendlíku připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Každý výrobce udává jiný poměr ovocné šťávy a sypké želatiny. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort. Kdo nemá rád želatinu, nechá vrchní vrstvu jen s ovocem. Dáme do chladu, nejlépe přes noc a pak už jen papkáme. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

TOPlist