Postup přípravy:
- Troubu zapneme a nastavíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).
- Máslo utřeme s cukrem a vejcem. Smícháme mouku s práškem do pečiva a zpracujeme do másla. Těsto pomocí prstů vytlačíme do koláčové formy a natřeme ho pikantní marmeládou (nejčastěji používám rybízovou).
- Do mísy vložíme tvaroh, vejce a cukr a metličkou ručně rozmícháme do hladka.
- Pudink (nebo škrob) rozmícháme v mléce a přidáme k tvarohu. Opět v ruce vymícháme v hladkou tekutou směs.
- Náplň nalijeme na těsto pomazané marmeládou a opatrně (náplň je opravdu hodně tekutá) vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40-50 minut, dokud se nezačne zvedat i střed a náplň se už neklepe jako sulc (a nebo jen velmi málo až neznatelně).
- Necháme vychladnout a podáváme.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarcela - Pradobroty