Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohová bábovka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 250 g cukru moučka
  • 150 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenička vlažného mléka
  • 1 hrst sušených brusinek
Postup přípravy:
  1. Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem, změklým máslem a tvarohem vyšleháme, postupně zašleháváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Ručně metličkou vmícháme sníh a brusinky.
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou bábovkovou formu a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut. Před vyklopením necháme bábovku asi 10 minut ve formě chladnout. Pak vyklopíme na mřížku. Jde to výborně.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

TOPlist